Cartellisme
︎︎︎ Fires de Sant Narcís 20201er premi del concurs de cartells de l’Ajuntament de Girona 2020

El cartell va ser dissenyat en context de pandèmia , en el moment d’incertesa en què no es sabia encara si es podrien celebrar les Fires ni quins actes es podrien realitzar i quins no. Per tant, el propòsit era crear una peça gràfica en què la festivitat era continguda, en què calia ser respectuós també amb les persones que estaven travessant un moment difícil.

Des d’aquest punt de partida es va decidir crear un cartell amb un element surrealista com a protagonista. Un element en què cada persona pogués trobar un fil d’on estirar, com una pinyata de la qual tothom podia treure’n un significat diferent: potser algú detectava una copa de festes que vessava, un plat fumejant, una campana repicant, serpentines i confeti, un altaveu de música, una sessió de perruqueria, una làmpada que donava llum o persones ballant enmig de la nit.

Com a punt afegit, en la creació del cartell, es va decidir reflectir la participació ciutadana que hi ha intrínseca en tota festa. Per aquest motiu, la textura de cadascuna de les tires de colors serpentejant pertany a mascaretes de persones de la ciutat de Girona, les quals vam sorprendre treballant, sortint de la Universitat o passejant pel Barri Vell. Hi ha doncs en la proposta la representació de persones de la ciutat, utilitzant al mateix temps un element tan actual com les mascaretes, les quals també cal portar en els esdeveniments culturals. La idea era trobar la part creativa d’una protecció que ja és quotidiana per a tots i totes però donant-li la volta. Trobar la forma d’il·luminar la ciutat en un context d’incertesa.

︎︎︎ #30 Jornades Voltaiques


Disseny del cartell i el programa de mà de les Jornades Voltaiques de bioconstrucció i disseny sostenible.


un pit sostenible


Nodrir la cultura.
Crear de zero.
Agafar l’essència de les coses.
Donar-li la volta.
Ser epicentre, un punt de trobada.
I créixer.

@lanoiadelmonyo - hola@lanoiadelmonyo.com