En construcció

Un projecte de Mireia Ferron, Azucena Moya, Ingrid Riera i Maria Soler
dins el programa del Bòlit Mentor 19/20 del Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona
(novembre a.c. - novembre d.c.)︎︎︎ El procés creatiu


De l’octubre de 2019 al març de 2020, les artistes van desenvolupar un projecte entorn la identitat en l’adolescència amb alumnes d’ESO i Batxillerat de l’Institut Santiago Sobrequés i l’Institut Carles Rahola de Girona, i  l’Institut Josep Brugulat de Banyoles.
El procés es basava en metodologies de treball cooperatives i individuals utilitzant disciplines artístiques diverses com la poesia, el llenguatge audiovisual o la fotografia.︎︎︎ El web


Amb l’arribada de la pandèmia de la COVID-19 i el confinament domiciliari, el projecte En construcció es va veure interrumput de manera inesperada. A partir d’aquell moment, es va decidir crear un espai virtual que recollís tots els processos duts a terme a les aules. La web és doncs, una peça que es dilata i es contrau, que relaciona conceptes i idees entre elles complementàries i en constant diàleg.


︎︎︎ L’exposició


El projecte va concloure amb una exposició al Hall del Bòlit, Centre d’Art Contemporani sota el lema:

Qualsevol semblança amb la realitat és una coincidència aleatòria amb la ficció.

Amb la intenció de reflexionar entorn què passa amb totes aquelles idees que es queden guardades o no han pogut desenvolupar-se donades les circumstàncies i el context que estem travessant.

︎︎︎ El fanzine


Paral·lelament a l’exposició es va editar un fanzine que recull totes les experiències del projecte.
En aquesta peça apareixen reflexions escrites una vegada acabat tot el procés del Bòlit Mentor 2019-20, i que serveix com a arxiu físic de l’experiència.(*) Beca Bòlit Mentor 2019/20 El Bòlit - Centre d’Art Contemporani de Girona prosposa a tres artistes i una curadora, l’experiència d’entrar dins els instituts durant un curs escolar i desenvolupar un procés creatiu conjuntament amb l’alumnat. La selecció del projecte es fa a través d’una convocatòria pública i les propostes presentades son seleccionades per un jurat expert.

@lanoiadelmonyo - hola@lanoiadelmonyo.com