Memòria i visions 


Un projecte de creació artística comunitària a la Plaça Empúries (Girona)

Activitats dissenyades i dinamitzades conjuntament amb l’Associació Cultural La Volta
amb Joana Higuita, Aleix Font, Paula Clay, Ayelén Salerno,
Alba Serrat, Jordi Jiménez, Marta Sureda i Enric Cassú


︎︎︎ La plaça com a punt de trobada


Com podem transformar una plaça pública per on passen lxs vianants, en un espai de trobada i d’identificació entre la comunitat veïnal? Com hem d’intervenir sobre l’espai urbà perquè, més enllà d’ordenar el trànsit, sigui el reflex de la riquesa i diversitat dels seus habitants? Aquestes són algunes de les preguntes que impulsen el projecte Memòria i visions des de la plaça Empúries. Es tracta d’una acció artística comunitària que busca dinamitzar i reflexionar sobre l’espai públic a través de la participació dels veïns i veïnes – amb especial èmfasi als infants i joves del sector sud de Sant Narcís – i d’un conjunt d’eines d’investigació social i experimentació artística per reflexionar sobre el passat del barri i imaginar el seu futur en els murs de la plaça.
︎︎︎ Tranformacions


Des de La noia del monyo es van proposar un seguit d’activitats a la plaça mitjançant l’art d’acció i treballant amb els següents conceptes:

La plaça utòpica
Els itineraris i recorreguts personals en l’espai públic  Paraules i imatges (des)contextualitzadesLes activitats es van dur a terme durant l’estiu de 2020, donant suport també a dinàmiques de fotografia documental, humor gràfic o art mural. A partir del procés creatiu i extreient les idees de la pregunta Què t’agradaria que hi hagués a la plaça?, es van transformar les inquietuds en figures geomètriques i simbòliques conformant un grafiti de grans dimensions i la confecció d’un tèxtil pel barri.

@lanoiadelmonyo - hola@lanoiadelmonyo.com